Imagine fundal articol Imagine decorație articol
17 Aug. 2022 Adaugă la favorit

Aparat dentar avantaje si dezavantaje

Scris de: NEOCLINIQUE

908 vizualizări

    Aparatul dentar este un dispozitiv medical utilizat în marea majoritate a planurilor complete de tratament. Pe lângă numeroasele beneficii estetice, aparatul dentar oferă foarte multe beneficii și soluții funcționale. Desigur, ca orice altă procedură medicală, aparatul dentar vine cu indicații și recomandări pentru o experiență cât mai plăcută pe durata tratamentului.




Avantajele purtării aparatului dentar


  • Disconfort minim pe durata tratamentului;

  • Ușurează procesul de igienizare;

  • Aliniază dinții pregătindu-i astfel pentru aplicarea fațetelor sau a coroanelor dentare în cazurile de estetică;

  • Corectează mușcătura și închide/deschide spații interdentare, sub atenta supraveghere a medicului, în funcție de nevoia medicală pacientului;

  • Ajută la alinierea corectă a maxilarului față de mandibulă și corectează defectele estetice pe care malocluzia le creează la nivelul corpului și al feței.



Dezavantajele purtării aparatului dentar


Nu există dezavantaje în ceea ce privește purtarea aparatului dentar. Avem însă o listă cu lucruri pe care fiecare pacient trebuie să le cunoască înainte de a începe acest tratament:


  • Tratamentul cu aparat dentar este unul de durată. Pacientul trebuie să se înarmeze cu răbdare și comunice cât mai mult cu medicul său pentru a ajunge la rezultatul dorit și posibil din punct de vedere medical;


  • Pacientul trebuie să respecte indicațiile medicului și să vină la vizitele periodice la timp, reprogramările să se facă la cel mult 2 săptămâni de la vizita stabilită inițial;


  • Indicațiile de igienă pentru acasă și vizitele la specialistul igienist la un interval de 3 sau maxim 6 luni sunt extrem de importante în cazul pacienților cu aparat dentar. Lipsa unei igiene corespunzătoare duce la apariția cariilor, respectiv la apariția durerilor dentare, componentele aparatului dentar se deteriorează și cad ( brackeți);


  • În cazul tratamentului cu gutiere, pacienții pot veni mai rar la control, regulile de igienă fiind însă aceleași. 




În concluzie, aparatul dentar reprezintă un tratament stomatologic simplu, cu un grad de disconfort minim. Durata de purtare a aparatului dentar se stabilește împreună cu medicul după ce au fost realizate toate investigațiile necesare și s-au rezolvat în prealabil problemele dentare existente.  


Pentru acest lucru, se recomandă o consultație generală cu plan de tratament și efectuarea unei radiografii panoramice sau a unui computer tomograf. 



Despre clinica NEOCLINIQUE

Neoclinique ofera servicii stomatologice prin variante de tratament personalizate si digitalizate.
Cu o portofoliu complet de servicii dentare, Neoclinique va pune la dispozitie medici specialisti in Estetica Dentara, Chirurgie Dentara si Oro Maxilo Faciala, Endodontie, Parodontologie si Chirurgie Parodontala, Ortodontie, Profilaxie si stomatologie generala. De asemenea, Neoclinique ofera si posibilitatea efectuarii radiografiilor dentare digitale si a CT-urilor.
Solicita acum o programare la medicul specialist: 0371 000 111.

Adresă

Soseaua Bucuresti-Ploiesti, 89A Parter, Neoclinique București, cartier Băneasa (zona Baneasa)
Pornește navigația
304, 203, 441, 443, 444, 335 (parcare mall Baneasa)
Parcare proprie Se oferă informații suplimentare privind locul de parcare la recepție.

Lu - Vi: 08:00 - 21:00

Program de lucru

Luni
08.00 - 21.00
Marți
08.00 - 21.00
Miercuri
08.00 - 21.00
Joi
08.00 - 21.00
Vineri
08.00 - 21.00
Sâmbătă
Închis
Duminică
Închis

Apreciază ( 2 )