Imagine fundal articol Imagine decorație articol
09 Oct. 2024 Adaugă la favorit

Care sunt cele mai des intalnite afectiuni stomatologice la copii (inclusiv cele ale mucoasei bucale), cum le recunoaste parintele?

Scris de: DENTACON

174 vizualizări

Problema cel mai des intalnita inainte de eruptia dintlor este stomatita ( candidozica sau virala). Se caracterizeaza prin aparitia dureii, chiar inainte ca leziunile sa devina vizibile. Copilul are dificultati la inghitire, este agitat si de cele mai multe ori devine febril. In cavitatea bucala apar leziuni albe, foarte dureroase. Este foarte important ssa tineti copilul bine hidratat si sa va prezentati la medicul pedriatu.

            "Caria de biberon" apare la varste foarte mici din cauza lichidelor dulci sau indulcite care raman pe dinti. Se manifesta la inceput ca o pata alba, cretoasa la baza dintelui ( carie incipienta). In scurt timp  caria se adanceste si se extinde, ducand la apritia durerii si dificultatiolr de hranire pana la pierderea dintelui inainte de vreme. Dacă este lăsată netratată, caria de biberon poate provoca dureri si face dificila masticatia. Dintii de lapte servesc ca mentinator de spatiu pentru dintii definitivi. In cazul in care se pierd prea devreme, dintii premanenti nu vor fi "indrmati" in pozitia lor corespunzatoare, vor creste inghesuiti si copilul va avea nevoie de redresare ortodontica.  Copiii cu carii profunde fac frecvent abcese dentare, dureroase. Este necesara prezentarea la medicul pedodont pentru tratament.

            O alta problema este data de sugerea degetului cu putere, de inghitirea cu limba intre dinti, de suptul buzei inferioare sau folosirea suzetetei peste varsta de 2 ani.  Aceste obiceiuri vicioase duc la deplasarea spre exterior a dintilor din fata pana la punctul in care ocluzia (tipul de muscatura) nu se mai face corect si apar dificultati de hranire si vorbire. Daca observati ca cel mic isi suge detetul cu putere, inghite cu limba intre dinti sau suge buza inferioara, consultați un logoped.  Acesta poate dezvolta un plan de tratament care să ajute copilul să crească forța mușchilor și să dezvolte un nou tipar de înghițire.

 


Despre clinica DENTACON

Medicii clinicii au obtinut certificari in mai multe ramuri ale stomatologiei - restaurari estetice, cosmetica dentara, endodontie, protetica - si au specializare in pedodontie (stomatologie copii), implantologie si chirurgie. Ei au demonstrat un angajament pe termen lung in domeniul educatiei dentare, cu ani de experienta si participare la diverse conferinte, congrese, seminarii si workshopuri. Acest lucru le-a permis sa ramana conectati la cele mai noi tehnologii, materiale si tehnici medicale.
In plus, contactul si interactiunea permanenta cu colegii, trainerii si studentii le-a permis sa dezvolte excelente abilitati de comunicare si empatie, foarte imporante in relatia medic-pacient.

Adresă

Bd. Lacul Tei nr 79 bloc 15A, sc 1 Sector 2, București, cartier Tei (zona Tei)
Pornește navigația
182, 282
16, 36
Nu există locuri special amenajate pentru parcare

Lu: 09:00 - 20:00
Ma: 15:00 - 20:00
Mi: 09:00 - 20:00
Jo: 15:00 - 20:00
Vi: 09:00 - 15:00

Program de lucru

Luni
09.00 - 20.00
Marți
15.00 - 20.00
Miercuri
09.00 - 20.00
Joi
15.00 - 20.00
Vineri
09.00 - 15.00
Sâmbătă
Închis
Duminică
Închis

Apreciază ( 0 )