Imagine fundal articol Imagine decorație articol
09 Oct. 2024 Adaugă la favorit

Ceramica integrala sau zirconiu

Scris de: DENTACON

290 vizualizări

 

Când vine vorba de sănătatea dinţilor tăi, nu există rabat de la calitate. Însă chiar şi aşa, pe măsură înaintării în vârstă, structura dinţilor poate avea uşor de suferit dacă au fost supuşi unor tratamente precum obturaţii, tratamente de canal, au fisuri sau fracturi de smalţ. Salvarea vine din partea noului concept de coroane dentare gândite în scop durabil, coroanele dentare integral ceramice sau de zirconiu integral

Coroanele dentare integrale ceramice sunt eticheta calităţii lucrărilor dentare, fiind calitatea de top a acestui segment, utilizate de cele mai multe ori prin tehnologia computerizată şi a imaginilor 3D, prin intermediul cărora putem creea incrustaţii, faţete şi coroane dentare individuale. Coroana integral ceramică reprezintă varianta de reconstrucţie a unei coroane dentare, fără substrat metalic sau din alte materiale aferente

Pentru cei care nu sunt familiarizaţi cu denumirile medicale ale celor două tipuri de coroane dentare integrale, zirconiul este un tip de cristal alb, folosit în medicină pentru înlocuirea cartilajelor, fiind foarte bine primit de organism, în timp ce coroana integral ceramică se fabrica dintr-un singur bloc de ceramică, folosit în principal pe partea de estetică dentară.  În stomatologie, acestea sunt referinţele de top pentru coroanele dentare deoarece oferă o rezistenţă crescută în timp şi conferă o strălucire naturală a danturii.

Experienţa cu pacienţii este întotdeauna o sursă de feedback în îmbunătăţirea serviciilor medicale, drept pentru care se pot aminti 7 motive cele mai uzuale pentru care pacienţii aleg acest tip de coroane confecţionate integral din ceramica sau zirconiu:

1. Fără conţinut de metal – graţie tehnologiei de ultima generaţie, nu va exista nici un spaţiu care să se interpună între dantura şi lucrarea dentară. Este îndepărtată total posibilitatea apariţiei reacţiei alergice la metal.

2. Stabilitate coloristică – Există foarte multe cazuri în care gingia din jurul coroanelor cu metal şi ceramică îşi schimbă culoarea şi atunci pacienţii revin şi cer schimbarea coroanelor cu unele de tip ceramică integral sau zirconiu

3. Biocompatibilitate totală – în acest fel se elimină riscul alergiilor sau dezvoltării infecţiilor sub lucrare. Graţie materialului de top folosit, lucrarea va fi integrată în cel mai scurt timp în gingie în mod natural pentru că îmbracă foarte bine suprafaţa dentară.

4. Redefinirea zâmbetului şi a culorii danturii – de cele mai multe ori, dintii frontali şi laterali modifica linia danturii şi implicit a zâmbetului. Formată dintr-un singur bloc de ceramică lithium-disilicate, coroana din ceramică integrală  este una din cele mai apreciate instrumente de estetică dentară. Pentru că necesită îndepărtarea unei cantităţi însemnate din dinte, poate că o variantă mai bună este faţetă ceramică integrală. De cele mai multe ori se practică acoperirea dinţilor frontali cu coroane ceramice integrale, iar pentru dinţii laterali, coroanele din ceramică pe bază de zirconiu, acestea din urmă oferind o rezistenţă sporită.

5. Şlefuire minim invazivă a dinţilor – pentru o fixare bună şi o lucrare de durată, medicul dentist poate interveni asupra smalţului dinţilor ce urmează să îmbrace coroana dentară, în ideea în care anumite asperităţi sau neregularităţi trebuie şlefuite. Se urmăreşte totuşi protejarea smaltului şi a dintelui. Pentru că înainte de aplicarea unei coroane dentare integrale, este posibil ca dintele să necesite lucrări de igienizare cum ar fi curăţarea unei carii, o plombă sau îndepărtarea tartrului, fapt ce ar putea include din nou procesul de şlefuire minim invazivă.

6. Potrivite pentru cei cu spaţiu limitat între dinţi – pentru că sunt de o calitate superioară, coroanele din ceramică integrală sunt greu de deosebit de dinţii naturali, de aceea sunt foarte apreciate mai ales pentru folosirea în zonele din faţă a danturii, unde există un spaţiu limitat între dinţi. Aşa cum am precizat şi în rândurile anterioare, faţetarea este o opţiune pentru cei care nu doresc o recontructie totală. Dinţii posteriori situaţi în spaţiu îngust şi care nu sunt distruşi în totalitate pot beneficia de incrustaţii de ceramică, care vor reface complet conturul dintelui.

7. O investiţie pe termen lung – chiar dacă ar putea fi un efort financiar în momentul actual, studiile de durabilitate indică o rată de succes de 93% pentru 10 ani şi 77% pentru 20 de ani.

În plus, posesorul coroanelor din ceramică integrală va putea da uitării sensibilitatea dentară, deoarece materialul coroanelor este lipsit de conductivitate electrică, spre deosebire de cele metalice. Spre deosebire de coroanele de metal, cele din ceramică integrală sunt un nou concept de calitate în serviciile stomatologice şi de asemenea, o strategie mai sănătoasă pentru consumator, în ideea în care nu mai este expus la contactul cu metale. Ca şi durata de realizare a coroanelor ceramice integrale, putem vorbi de un interval de maxim 15 zile, din momentul amprentei finale şi până la zâmbetul de mulţumire al pacientului

 


Despre clinica DENTACON

Medicii clinicii au obtinut certificari in mai multe ramuri ale stomatologiei - restaurari estetice, cosmetica dentara, endodontie, protetica - si au specializare in pedodontie (stomatologie copii), implantologie si chirurgie. Ei au demonstrat un angajament pe termen lung in domeniul educatiei dentare, cu ani de experienta si participare la diverse conferinte, congrese, seminarii si workshopuri. Acest lucru le-a permis sa ramana conectati la cele mai noi tehnologii, materiale si tehnici medicale.
In plus, contactul si interactiunea permanenta cu colegii, trainerii si studentii le-a permis sa dezvolte excelente abilitati de comunicare si empatie, foarte imporante in relatia medic-pacient.

Adresă

Bd. Lacul Tei nr 79 bloc 15A, sc 1 Sector 2, București, cartier Tei (zona Tei)
Pornește navigația
182, 282
16, 36
Nu există locuri special amenajate pentru parcare

Lu: 09:00 - 20:00
Ma: 15:00 - 20:00
Mi: 09:00 - 20:00
Jo: 15:00 - 20:00
Vi: 09:00 - 15:00

Program de lucru

Luni
09.00 - 20.00
Marți
15.00 - 20.00
Miercuri
09.00 - 20.00
Joi
15.00 - 20.00
Vineri
09.00 - 15.00
Sâmbătă
Închis
Duminică
Închis

Apreciază ( 0 )