Imagine fundal articol Imagine decorație articol
09 Oct. 2024 Adaugă la favorit

De la ce varsta incepe ingrijirea dintilor si cum se realizeaza ea (copilul foarte mic, copilul mic). Cu ce regularitate si de ce?

Scris de: DENTACON

182 vizualizări

         Ingrijirea orala ar trebui sa inceapa inca din primele zile de viata. In prima faza, cand bebelusul nu are dinti, se recomanda sa stergeti gingiile si mucoasele cu o compresa umeda infasurata pe deget, in special dupa masa. Depozitele de lapte sau mancare ramase pe mucoase pot favoriza aparitia candidozelor sau stomatitelor. In perioada eruptiei dentare (care incepe la 6 luni), se recomanda sa folositi jucarii de ros sau degetarul de silicon - acestea stimuleaza circulatia si maseaza gingiile, usurand eruptia dintilor. Imediat ce apare primul dinte (si nu nevoie sa erupa tot, un colt sau o muchie vizibila sunt suficiente) veti  incepe sa folositi periuta dentara si pasta de dinti fara fluor. Alegeti periuta de dinti adecvata varstei si, foarte important, o pasta de dinti fara fluor. Cat sunt mici, copiii nu stiu sa scuipe pasa de dinti si o inghit. Periajul se face cu miscari verticale, de la gingie spre varful dintelui, pe toate fetele dintelui. Pe masura ce copilul invata sa se spele si  singur si sa scuipe pasta, puteti trece la paste dinti cu fluor, adecvate varstei. Periajul trebuie facut obligatoriu, cu blandete, de catre un adult, dimineata si seara. Lasati copilul sa se spele singur, dar imediat ce a terminat, luati periuta si faceti dvs periajul corect.  Recomandat este sa asociati periajul cu o activitate amuzanta si placuta copilului – astfel va colabora mai usor. Adultul va face periajul dentar pana la varsta la care copilul si-a insusit tehnica periaj corecta ( poate ajunge la 12-15 ani !!).

            Ata dentara poate fi introdusa in jurul varstei de 4 ani, dar folosirea eficienta se face pe la 8 ani (folosirea atei dentare necesita o motricitate fina bine dezvoltata). Periuta de dinti nu poate spala fetele proximale ale dintelui (cele care privesc una spre alta), asa ca placa bacteriana acumulata acolo va duce la aparitia cariilor interdentare.


Despre clinica DENTACON

Medicii clinicii au obtinut certificari in mai multe ramuri ale stomatologiei - restaurari estetice, cosmetica dentara, endodontie, protetica - si au specializare in pedodontie (stomatologie copii), implantologie si chirurgie. Ei au demonstrat un angajament pe termen lung in domeniul educatiei dentare, cu ani de experienta si participare la diverse conferinte, congrese, seminarii si workshopuri. Acest lucru le-a permis sa ramana conectati la cele mai noi tehnologii, materiale si tehnici medicale.
In plus, contactul si interactiunea permanenta cu colegii, trainerii si studentii le-a permis sa dezvolte excelente abilitati de comunicare si empatie, foarte imporante in relatia medic-pacient.

Adresă

Bd. Lacul Tei nr 79 bloc 15A, sc 1 Sector 2, București, cartier Tei (zona Tei)
Pornește navigația
182, 282
16, 36
Nu există locuri special amenajate pentru parcare

Lu: 09:00 - 20:00
Ma: 15:00 - 20:00
Mi: 09:00 - 20:00
Jo: 15:00 - 20:00
Vi: 09:00 - 15:00

Program de lucru

Luni
09.00 - 20.00
Marți
15.00 - 20.00
Miercuri
09.00 - 20.00
Joi
15.00 - 20.00
Vineri
09.00 - 15.00
Sâmbătă
Închis
Duminică
Închis

Apreciază ( 0 )