Imagine fundal articol Imagine decorație articol
02 Aug. 2022 Adaugă la favorit

Os ramas dupa extractie masea

9344 vizualizări

Una dintre consecințele extragerii uneia sau mai multor măsele ar putea fi pierderea osului alveolar, atât în ​​ceea ce privește densitatea, cât și grosimea osului. Pierderea osului din jurul măselelor este un fenomen care apare la mulți pacienți și este cunoscut sub denumire de resorbție osoasă. În linii mari, după extracția măselei, o anumită cantitate de os se poate pierde, fiind urmată de o pierdere dramatică de volum, chiar în primele șase luni după extracție.

Din păcate pentru pacienți, consecințele pierderii osoase includ mobilitatea dinților și incapacitatea de a se efectua proteze dentare din cauza lipsei suportului protetic. Din acest motiv, în termeni generali, resorbția osoasă produce o scufundare a buzelor și chiar o desfigurare a feței, pe lângă faptul că pacienții care suferă de aceasta nu pot mesteca.

Cu toate acestea, există noi tehnici dentare care ajută la refacerea osoasă după extracția uneia sau mai multor măsele, cum este adiția de os.


Extracția măselei, una dintre principalele cauze ale pierderii osoase

După o extracție de măsea, în absența rădăcinii dintelui, țesuturile au tendința de a se micșora și osul devine mai subțire și se reduce în înălțime. În termeni mai tehnici, are loc atât resorbția osoasă orizontală, cât și verticală.

În cele trei luni imediat următoare extracției are loc cea mai mare parte a resorbției. De fapt, aproximativ 25 la sută din os este pierdut. De aceea, în cazul extracției se efectuează procedura de adiție de os pentru a limita această resorbție și a păstra pe cât posibil osul alveolar. 

Din acest motiv, dacă după extracția unei măsele decizi să o înlocuiești cu un implant dentar, este indicat să nu lași prea mult timp să treacă, pentru a nu compromite estetica, funcția și fizionomia feței.


Ce este adiția de os?

Adiția osoasă este o manoperă chirurgicală prin care este refăcută cantitatea de os alveolar distrus în urma extracției măselei. Cel mai adesea, adiția de os este o intervenție care se realizează înaintea inserării unui implant dentar, pentru a asigura reușita osteointegrării acestuia și implicit succesul tratamentului restaurator. 


În ce constă adiția osoasă?

Se pot realiza mai multe tipuri de adiții osoase, însă cel mai adesea se efectuează adiția de os cu grefă autogenă, care presupune recoltarea de os de la nivel intraoral, la același pacient, din zone precum: zona retromolara, bolta palatină etc.

În acest caz, se prelevează cantitatea de os necesară printr-o incizie, apoi se atașează în dreptul zonei resorbite, tot printr-o incizie. Ulterior, se aplică membrane speciale și se suturează incizia, totul realizându-se sub anestezie. 


La ce ajută adiția de os?

Prin procedura de adiție osoasă osul deteriorat este refăcut, astfel încât acesta să poată susține cu succes implanturile dentare ce urmează a fi inserate. Rezultatele vor fi eficiente din punct de vedere estetic și funcțional pentru mulți ani.


Care sunt avantajele adiției de os?

Pentru pacienții care au pierdut una sau mai multe măsele și care au suferit resorbții osoase, implanturile dentare pot fi inserate cu succes în urma efectuării unei intervenții chirurgicale de adiție de os. 

Printre avantajele procedurii de adiție de os se numără: 

  • posibilitatea refacerii complete a funcționalității dentare păstrând în același timp fizionomia pacientului;

  • îmbunătățirea esteticii și a fizionomiei;

  • datorită adiției osoase dentare, pacientul fără un os suficient de potrivit pentru implantul dentar va avea aceleași posibilități ca oricine altcineva;


Unde poți beneficia de adiție de os în urma extracției măselei?

Dacă te-ai decis să apelezi la tratamentul de adiție osoasă, trebuie să alegi o clinică stomatologică specializată, cu medici specialiști în chirurgie dento-alveolară pregătiți temeinic în acest tip de tratament. La Life Dental Spa vei găsi medici stomatologi cu o pregătire constantă, tehnologie de ultimă oră, pentru a te ajuta să refaci osul pierdut după extracțiile dentare.

La Life Dental Spa, în cazul tratamentului de adiție osoasă se folosește ultratehnologia momentului, laserul dentar, care are proprietatea de a stimula local regenerarea și refacerea țesutului la nivelul căruia s-a intervenit. De asemenea, proprietatea bactericidă, sterilizantă a laserului dentar diminuează considerabil riscul de infectare post-operatorie. 

Totodată, laserul dentar are proprietatea de a minimiza pierderile de sânge din timpul operației.